یکشنبه 18 شهریور 1403  

اخبار

برگزاری نشست با موسسه سلامت پویان

نشست مشترک مسئولین و کارشناسان مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان با موسسه سلامت پویان برگزار شد.

1402/6/21 سه‌شنبه
برگزاری نشست با موسسه سلامت پویان

برگزاری نشست اعضای هیأت تحریریه مجله

نشست اعضای هیأت تحریریه مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان برگزار شد.

1401/10/19 دوشنبه
برگزاری نشست اعضای هیأت تحریریه مجله

انتشار دومين شماره نشريه علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان

معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی آبادان از انتشار دومین شماره نشریه علمی این دانشگاه خبر داد.

1401/8/28 شنبه
انتشار دومين شماره نشريه علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان

صدور پروانه انتشار اولین مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان

معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی آبادان از صدور پروانه انتشار اولین مجله علمی تخصصی این دانشگاه خبر داد.

1401/6/30 چهارشنبه
صدور پروانه انتشار اولین مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان

ابلاغ شاپا نشریه Health and Medical Research Journal

شاپای نشریه Health and Medical Research Journal دانشگاه علوم پزشکی آبادان صادر شد.

1401/6/12 شنبه
ابلاغ شاپا نشریه Health and Medical Research Journal

برگزاری جلسه هیات تحریریه مجله علمی HMRJ

 جلسه هیات تحریریه مجله علمی Health And Medical Research Journal در معاونت آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی آبادان برگزار شد.

1401/5/2 یکشنبه
برگزاری جلسه هیات تحریریه مجله علمی HMRJ

انتشار اولین شماره نشریه Health and Medical Research Journal

دانشگاه علوم پزشکی آبادان مفتخر به اعلام انتشار اولین شماره نشریه با عنوان Health and Medical Research Journal به زبان انگلیسی و با موافقت اصولی از دبیر کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور است.

1401/4/25 شنبه
انتشار اولین شماره نشریه Health and Medical Research Journal

انواع داوری مقالات علمی

داوری مقالات و متون علمی در حقیقت قضاوت (judgment) دقیق یک پروژۀ علمی است. این قضاوت موجب افزایش اعتبار (validity)، دقت (accuracy) و تقویت محتوای اثر علمی (content) می‌شود. در سال‌های اخیر به کمک فناوری‌های جدید و افزایش تقاضا برای انتشار سریع مقالات علمی، اهمیت داوری همتا (peer review) رشد چشمگیری یافته است. از سوی دیگر با افزایش تقاضای نویسندگان برای داوری مقالات، اهمیت صحت و دقت در داوری مقالات نیز افزایش یافته و نویسندگان با حساسیت و پیگیری بیشتری قضاوت مجلات دربارۀ مقالات را پایش می‌کنند.

1401/4/12 یکشنبه
 انواع داوری مقالات علمی

پیامدهای سرقت علمی برای پژوهشگران چیست؟

اگر از منبعی استفاده کنید و رفرنس آن را ذکر کنید، یا ایده پژوهشگر دیگری را برای خود مطرح کنید و به وی اشاره ننمایید و یا از یک متن به صورت کلمه به کلمه کپی کرده باشید یقیناً مرتکب سرقت علمی خواهید شد و این امر اجتناب ناپذیر است. پیامدهای سرقت علمی در هر نهادی وابسته با سیاست‌‌های همان نهاد است اما یکسری پیامدهای رایج وجود دارد که در این مطلب در پاسخ به سوال پیامدهای سرقت علمی برای پژوهشگران چیست؟ آنها را مطرح خواهیم نمود.

1401/2/24 شنبه
پیامدهای سرقت علمی برای پژوهشگران چیست؟

نگارش ادبیات تحقیق و ۱۰ سوالی که باید از خود بپرسید

یک ادبیات تحقیقی که خوب نگارش شده است اطلاعات را به گونه ای ادغام می‌کند که چارچوب جدیدی فراهم شود. ادبیات تحقیق، علاوه بر این که موضوعات اصلی در پژوهش شما را برجسته می‌سازد بلکه دیدگاه‌های جدید درباره آن موضوع را نیز ارایه می‌دهد. ادبیات تحقیق دقیق، اصطلاحات مربوطه را که اغلب در زمینه مور بررسی به کار رفته می‌شوند را به خوانندگان معرفی می کند. مرور ادبیات تحقیق در شناخت یافته‌های تحقیق مرتبط و نظریه های مربوطه کمک می کند. بعلاوه، ادبیات تحقیق می‌تواند به پژوهشگر در تعیین روشهای انجام پژوهش کمک کند. در مطلبی که با عنوان نگارش ادبیات تحقیق و ۱۰ سوالی که باید از خود بپرسید ارایه داده‌ایم، قصد داریم چک لیستی ارایه دهیم که شامل ۱۰ سوال است؛ در حقیقت هر پژوهشگری قبل یا بعد از نگارش ادبیات تحقیق باید این سوالات را از خود بپرسد تا مطمئن شود که ادبیات تحقیق را چگونه نگارش کرده است. با و سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

1401/2/24 شنبه
نگارش ادبیات تحقیق و ۱۰ سوالی که باید از خود بپرسید

افیلیشن مقاله چیست و نحوه نگارش آن در مقاله‌های ایرانی چگونه است ؟

نوشتن یک مقاله و چاپ آن در ژورنال‌هایی با ایمپکت فاکتور بالا، از اهداف میان مدت هر محقق یا دانشجویی است. در صورتی که بخواهید مقاله خود را برای چاپ در مقالات با ارزش علمی بالا بفرستید، بایستی ابتدا شرایط لازم برای گرفتن پذیرش از ژورنال‌ها را مطالعه کرده باشید و مقاله خود را طبق اصول و استانداردهای ذکر شده نگارش کنید تا در حد امکان از احتمال ریجکت شدن مقاله خود بکاهید. یکی از مواردی که قبل از فرستادن مقاله به مجلات مختلف بایستی به آن توجه کنیم افیلیشن مقاله است. در این مطلب ابتدا قصد داریم بدانیم افیلیشن چیست و سپس روش صحیح نگارش افیلیشن در شرایط مختلف را بررسی کنیم.

1401/2/21 چهارشنبه
افیلیشن مقاله چیست  و نحوه نگارش آن در مقاله‌های ایرانی چگونه است ؟

کاور لتر (cover letter) چیست و چه کاربردی دارد؟

محققان و دانشجویان پس از نوشتن مقاله یا هر نوشته علمی دیگری آن را برای چاپ در یکی از مجلات معتبر و ترجیحاً با ایمپکت فاکتور بالا ارسال می‌کنند. این نوشته‌ها معمولاً با یک نامه همراه هستند که کاور لتر نام دارد. کاور لتر (cover letter) یا همان نامه حمایتی که شما به همراه مقاله خود برای یک مجله ارسال می‌کنید، به عنوان شانسی برای سخن گفتن در رابطه با مقاله و افزایش شانس پذیرش نوشته علمی شما به شمار می‌رود. در این مطلب قصد داریم نکاتی را مطرح کنیم که در راستای نوشتن صحیح کاور لتر شما را یاری می‌کند.

1401/2/21 چهارشنبه
کاور لتر  (cover letter) چیست  و چه کاربردی دارد؟

آیا انتشار یک مقاله به زبان های متفاوت انتشار تکراری به شمار می آید؟

انتشار تکرای یک مقاله! سوالی که شاید برای هر کسی که در حوزه پژوهش فعالیت می کند پیش بیاید این است که: آیا انتشار یک مقاله به زبان­های متفاوت انتشار تکراری به شمار می­ آید؟

1401/2/20 سه‌شنبه
آیا انتشار یک مقاله به زبان های متفاوت انتشار تکراری به شمار می آید؟

تضاد منافع یا Conflict of Interest در مقاله نویسی

شاید برای شما هم اتفاق افتاده است که در حین مقاله نویسی و یا ارسال مقاله از شما خواسته می شود که تضاد منافع یا Conflict of Interest را بیان نمایید. اما سوال اینجاست که تضاد منافع چه زمانی رخ می دهد و ما دقیقا باید چه اقدامی کنیم؟ تضاد منافع یا در برخی منابع تحت عنوان تعارض علایق نامیده می شود زمانی رخ می دهد که بین نویسندگان و یا نویسندگان مقاله و حامیان پروژه اختلافی باشد.

1401/2/20 سه‌شنبه
تضاد منافع یا Conflict of Interest در مقاله نویسی

چطور از مرورگر Mesh برای یافتن واژه‌های کلیدی استفاده کنیم؟

اهمیت انتخاب واژه‌های کلیدی صحیح برای مقالات پزشکی با استفاده از توصیف‌گرهای استاندارد، تأکید بر مراجعه مؤلفان مقالات لاتین حوزه‌های پزشکی به Mesh و استفاده از آن را به دنبال آورده است [1،2]. در راستای تأکید بر این مهم، اشاره به آدرس اینترنتی Mesh در ادامه جمله «برای انتخاب واژه‌های کلیدی مقاله به Mesh مراجعه کنید» تمام توضیحی است که در بخش راهنمای نگارش بیشتر مجلات فارسی و انگلیسی مصوب کمیسیون نشریات وزارت بهداشت، درباره Mesh به مؤلفان داده شده است. بنابراین سردرگمی مؤلفان پس از مراجعه به مرورگرMesh، اجتناب‌ناپذیر بوده که ناشی از عدم ارائه اطلاعات کافی درباره نحوه استفاده از این ابزار و بخش‌های مختلف آن است. از پیامدهای ادامه یافتن این روند، می‌توان به عدم مراجعه تدریجی مؤلفان به Mesh و در نتیجه افت کیفیت کلیدواژه‌های نمایه‌ای مقالات حوزه‌های پزشکی اشاره کرد. ازاین‌رو، آشنایی و شناخت قابلیت‌های مرورگر Mesh، می‌تواند بر بهبود بهره‌وری از آن اثرگذار باشد

1401/1/24 چهارشنبه
چطور از مرورگر Mesh برای یافتن واژه‌های کلیدی استفاده کنیم؟
12>>>
نسخه قابل چاپ